درمان های سرطان سینه در دوران حاملگی
درمان های سرطان سینه در دوران حاملگی به شرح زیر می باشد:
در این دوران، انجام رادیوتراپی به هیچ وجه صحیح نیست.
-
جراحی
در سال های قبل در صورت تشخیص سرطان در این دوره، کل سینه برداشته می شد و زیر بغل فرد به طور کامل تخلیه می شد و گاهی نیز به مریض پیشنهاد سقط داده می شد. امکان انجام جراحی در تمام ماه های بارداری وجود دارد. ماستکتومی و یا جراحی محافظت از سینه ها، گزینه های پیش روی مادر می باشند.
معمولا در سه ماه اول بارداری، ماستکتومی و برداشتن سینه از سوی پزشک تجویز می شود. آن هم به این دلیل که تمام بیماران بعد از جراحی، نیازی به رادیوتراپی نخواهند داشت. رادیوتراپی، عوارضی را برای جنین به همراه دارد.
در سه ماه دوم، بعد از جراحی باید شیمی درمانی نیز انجام شود. به همین خاطر، معمولا جراحی محافظت از سینه توصیه می شود.
در سه ماه سوم نیز جراحی محافظت از سینه توصیه می شود، چرا که می توان شیمی درمانی را بعد از به دنیا آمدن نوزاد نیز انجام داد.
-
بازسازی سینه
معمولا جراحی بازسازی سینه در دوران حاملگی توصیه نمی شود، چرا که مادر باید تحت بیهوشی قرار بگیرد بهتر است این جراحی به بعد از زایمان به تعویق بیفتد.
| اینستاگرام رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان |
-
شیمی درمانی
شیمی درمانی در سه ماهه اول می تواند برای رشد جنین مضر باشد و یا باعث سقط جنین شود. در این بازه زمانی، درمان استروئید روش ایمنی می باشد.
شیمی درمانی در سه ماهه دوم و سوم ایمن خواهد بود. اما با این حال، جهت پیشگیری از به دنیا آمدن نوزاد نارس و زایمان زودرس، توصیه نمی شود. این درمان معمولا سه تا چهار هفته قبل از زایمان قطع می شود تا از بروز عوارضی از قبیل عفونت حین زایمان و یا بعد از به دنیا آمدن نوزاد پیشگیری شود.
شیردهی نیز در دورانی که مادر شیمی درمانی می شود، ممنوع است. چرا که امکان انتقال دارو از شیر مادر به نوزاد وجود دارد.
-
رادیوتراپی
رادیوتراپی معمولا در هیچ یک از ماه های بارداری توصیه نمی شود و این روش درمانی به بعد از زایمان موکول خواهد شد.
مطالب پیشنهادی:
نحوه درمان سرطان پستان در بارداری