سونوگرافی برست | سونوگرافی پستان اصفهان

سونوگرافی برست و آگزیلاری

سونوگرافی برست که نام دیگر آن سونوگرافی سینه است، برای تصویربرداری از بافت سینه با اهداف مختلف صورت می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین اهداف انجام سونوگرافی برست، تشخیص توده‌های موجود در پستان و یا هرگونه ناهنجاری دیگری است که به هنگام معاینه پزشک پی به وجود آنها برده است. سونوگرافی یک روش ایمن و کاملاً بدون درد است و پزشکان آن را روشی غیرتهاجمی می‌دانند. در سونوگرافی برست با کمک امواج صوتی، تصاویری ایجاد می‌شود و پزشک می‌تواند با تفسیر سونوگرافی سینه، از هرگونه اختلالی مطلع شود. در ادامه نوشته ای که امروز مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان که برای شما همراهان گردآوری شده است. به علل سونوگرافی برست و آگزیلاری خواهیم پرداخت.

آگزیلا یا حفره زیر بغلی، به شکل تقریبی هرمی است که مابین انتهای فوقانی بازو و قسمت فوقانی سطح خارجی توراکس (قفسه سینه) قرار گرفته است و دارای چهار جدار (قدامی، خلفی، داخلی، خارجی)، یک قاعده و یک رأس است. توده های آگزیلاری بسیار شایع هستند و به طور معمول در اثر گره های لنفاوی متورم یا غده زیر بغل ایجاد می شوند. گره های لنفاوی ساختارهای کوچک و بیضی شکل هستند که در کل سیستم لنفاوی بدن قرار دارند و نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارند. علل بسیاری زیادی برای توده های زیر بغل وجود دارند که برخی از آنها ممکن است نیاز به درمان داشته باشند. در برخی موارد این توده ها می توانند نشان دهنده یک بیماری جدی باشند. سونوگرافی نواحی آگزیلاری در کنار روش‌های دیگری چون معاینه بالینی و ماموگرافی برای بررسی، تشخیص و درمان برخی از توده ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این روش همچنین می‌توان برای مقاصد درمانی مانند تخلیه کیست‌ها یا نمونه‌برداری از توده ها استفاده نمود.

علائم توده آگزیلاری

بارزترین علامت اختلال، وجود خود توده است. توده ها می توانند از اندازه بسیار ریز تا بزرگ متغیر باشند. بافت توده زیر بغل ممکن است بسته به علت آن، متفاوت باشد. به عنوان مثال، یک کیست عفونی یا چربی در هنگام لمس می تواند نرم باشد؛ اما فیبرونونوما و تومورهای سرطانی ممکن است سفت و متحرک احساس شوند. برخی از افراد همراه با توده زیر بغل، درد را تجربه می کنند. توده های دردناک غالباً با عفونت ها و واکنش های آلرژیک همراه هستند که باعث ایجاد توده های نرم تر می شوند. عفونت غدد لنفاوی همچنین می تواند باعث ایجاد توده های دردناک در زیر بغل شود. توده هایی که با مرور زمان اندازه آنها تغییر می کنند و یا از بین نمی روند ممکن است نشان دهنده شرایط جدی تر از قبیل سرطان پستان ، لنفوم و لوسمی باشند.

علل ایجاد توده آگزیلاری

کیست ها – زمانی که مایعات بدن در زیر بغل جمع می شوند، امکان بروز تورم وجود دارد که به شکل گیری کیست منجر می شود.
آلرژن ها و محرک های پوست – بسیاری از محصولات ضد تعریق، دئودورانت ها، صابون ها، محصولات شستشوی بدن و مواد شوینده حاوی آلرژن ها و تحریک کننده های پوست هستند. این مواد می توانند به درماتیت منجر شوند.
عفونت های باکتریایی و ویروسی – باکتری ها در محیط گرم و مرطوب به خوبی رشد می کنند و زیر بغل نیز مکانی عالی برای تکثیر آنها محسوب می شود.
لیپوما – یکی دیگر از دلایل تورم غدد لنفاوی در زیر بغل لیپوما، خوشه ای از بافت های چربی، است. لیپوما دردناک و سرطانی نیست، اما سریع رشد می کند.
واکنش به واکسیناسیون – واکسن های تیفوئید، آبله و MMR (سرخک/اوریون/سرخجه) می توانند موجب ایجاد توده ها در زیر بغل شوند.
عفونت های قارچی – کرم حلقه ای یکی از شناخته شده‌ترین موارد است. این نوع عفونت قارچی لایه بالایی پوست را تحت تأثیر قرار داده و راش های حلقوی و قرمز رنگ بر جای می گذارد.
لوپوس – یک بیماری مزمن سیستم ایمنی است که التهاب را در سراسر بدن تحریک می کند و غدد لنفاوی نیز از این شرایط مستثنی نیستند.
سرطان – ابتلا به سرطان موجب می شود تا غدد لنفاوی در زیربغل و سینه همواره مشغول به فعالیت باشند. درد پایدار در غده لنفاوی به طور معمول نشانه ای از سرطان لنف، پستان، دستگاه تنفسی و لوسمی است.
سونوگرافی برست | سونوگرافی پستان اصفهان

دلایل انجام سونوگرافی برست و اگزیلاری

سونوگرافی پستان و اگزیلاری، بنا به تشخیص پزشک معالج و معمولاً برای تشخیص یا درمان موارد زیر درخواست می شود:
کمک به تشخیص ناهنجاری های سینه دارای کیست جامد (توده سرطانی) و یا مایع (کیست خوش خیم)
سونوگرافی کالرداپلر از پستان برای ارزیابی خون و ضایعات در پستان
هدایت سوزن در طی نمونه‌برداری از بافت سینه و زیر بغل
مزایای انجام سونوگرافی برست و اگزیلاری
این روش یک روش غیر تهاجمی است.
این روش بدون درد است.
استفاده از این روش می تواند بافت های نرم موجود را نیز به طور دقیق نمایان کند و این امکان در تصویر برداری با اشعه ایکس ممکن نیست. علاوه بر این استفاده از این روش تصاویر را در لحظه ایجاد می کند و می توان به کمک آن به نمونه برداری از طریق بیوپسی پرداخت و استفاده از امواج به جای اشعه می تواند در صورت متراکم بودن بافت پستان داده های مناسبی ارائه دهد.

Leave a Comment