سونوگرافی تعیین جنسیت (جنین دختر است یا پسر؟)
خواندن سونوگرافی تعیین جنسیت چگونه است؟ سونوگرافی تعیین جنسیت در هفته چندم بارداری انجام میشود؟ چه مراکزی این سونوگرافی را انجام می دهند؟
سونوگرافی بارداری یکی از روش های رایج تصویربرداری از جنین در طول دوران بارداری است که به دلایل مختلف انجام می شود. سونوگرافی ممکن است برای تشخیص جنسیت جنین یا شناسایی هرگونه ناهنجاری در بدن مادر یا فرایند تشکیل و رشد جنین انجام شود. اگرچه سونوگرافی هیچ خطری برای مادر و یا کودک ندارد اما در بسیاری از کشورها انجام سونوگرافی مگر به دلایل مشخص پزشکی توصیه نمی شود. در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی که لازم است درباره سونوگرافی تعیین جنسیت بدانید به شما ارائه کنیم. همچنین مطالبی در خصوص خواندن سونوگرافی تعیین جنسیت در این مقاله مکتوب شده است.
انواع سونوگرافی بارداری
روش های متعددی برای انجام سونوگرافی جنین وجود دارد. به لطف پیشرفت های صورت گرفته در علم پزشکی ، امروز از تکنولوژی های پیشرفته برای دریافت نتایج دقیق تر از سونوگرافی استفاده می شود. معمولاً در آزمایشات دوران بارداری، سونوگرافی دو بعدی یا معمولی کفایت می کند مگر اینکه پزشک شما بخواهد تصاویر دقیق تری از جنین یا اندام لگنی شما داشته باشد. انواع رایج سونوگرافی بارداری عبارتند از:
سونوگرافی ترنس واژینال
سونوگرافی ترنس واژینال معمولاً هفته های اول بارداری به منظور دریافت تصاویر دقیق تر انجام می شود. برای انجام این تست یک سری مخصوص سونوگرافی وارد واژن شده و تصویربرداری از طریق آن انجام می شود.
سونوگرافی 3D
برخلاف سونوگرافی معمولی، خروجی سونوگرافی سه بعدی تصویری دارای عمق ، طول و ارتفاع از جنین و اعضای بدن است.
سونوگرافی بارداری سه ماهه اول
در سه ماهه اول ( دوازده هفته اول ) بارداری سونوگرافی جنین به دلایل زیر انجام می شود:
اطمینان از بارداری
چک کردن ضربان قلب جنین
تشخیص دادن زمان تشکیل جنین و پیش بینی زمان به دنیا آمدن نوزاد
معاینه اندام تناسلی زنانه شامل واژن ، رحم و دهانه رحم
تشخیص احتمالی وجود بارداری خارج از رحم (بارداری اکتوپیک)
مشاهده هرگونه رشد غیر طبیعی در جنین
سونوگرافی بارداری سه ماهه دوم و سوم
سونوگرافی تعیین جنسیت معمولاً از هفته دوازدهم بارداری به بعد انجام می شود. علاوه بر این، در سه ماهه دوم و سوم بارداری، سونوگرافی جنین معمولاً به دلایل زیر انجام می شود:
زیر نظر گرفتن فرایند رشد و جایگیری چنین در رحم
معاینه جفت (آمینون) به منظور تشخیص مشکلات احتمالی
معاینه وجود احتمالی ویژگی های سندروم داون در جنین ( که معمولاً بین هفته های 13 الی 14 بارداری انجام می شود)
مشاهده نواقص احتمالی در تشکیل اندام های مختلف جنین
مشاهده مقادیر مایع درون آمنیون یا کیسه جفت
تشخیص اینکه جنین به مقدار کافی اکسیژن دریافت می کند
معاینه مشکلات احتمالی در تخمدان ها و رحم مانند تومورهای دوران بارداری
اندازه گیری طول دهانه رحم
هدایت تست های دیگر مانند آمنیوسنتز
چگونه برای سونوگرافی تعیین جنسیت آماده شویم؟
قبل از انجام سونوگرافی جنین به منظور تشخیص جنسیت و یا به دلایل دیگر ، مثانه شما باید پر باشد. در نتیجه قبل از انجام سونوگرافی به میزان زیادی آب بنوشید و چند ساعت قبل از آزمایش ادرار نکنید. خالی بودن مثانه باعث می شود تصاویر دقیقی از سونوگرافی حاصل نشود.
سونوگرافی تعیین جنسیت چگونه انجام می شود؟
در طول سونوگرافی تعیین جنسیت ، شما روی تخت مخصوص سونوگرافی دراز کشیده و لباس خود را بالا می زنید. پس متخصص سونوگرافی با استفاده از ژل مخصوص سطح شکم شما را می پوشاند و با استفاده از سری مخصوص سونوگرافی اقدام به تصویربرداری از ناحیه لگن و رحم شما می کند. تصاویر ثبت شده توسط متخصص سونوگرافی به پزشک متخصص زنان و زایمان شما ارجاع می شود تا پزشک در خصوص سلامتی جنین ، پسر یا دختر بودن او و همچنین سلامتی شما اظهار نظر کند.
بسته به موقعیت قرارگیری جنین در رحم ، شما ممکن است صورت، دست ها و پاهای نوزاد خود را به راحتی ببینید. از اینکه همه اندام نوزاد خود را به طور کامل ندیدید نگران نشوید چون تفیسر نتایج سونوگرافی بارداری برای افراد مبتدی و ناآشنا گاهاً سخت و ناممکن است. می توانید در طول سونوگرافی از تکنسین سونوگرافی یا پزشک خود بخواهید توضیحات لازم را به شما ارائه کند.
پروسه سونوگرافی بارداری در سایر انواع سونوگرافی نیز یکسان است. فقط در طول سونوگرافی ترنس واژینال ، شما لازم است لباس های خود را با گان مخصوص بیمارستانی عوض کنید و پاهای خود را در وضعیت مناسب برای قرارگیری سری دستگاه سونوگرافی در واژن قرار دهید.
جهت مشاهدهی صفحهی اینستاگرام سونوگرافی و رادیولوژی سرو کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
موارد ضروری برای الاستوگرافی کبد
چه کسانی نباید سونوگرافی واژینال انجام دهند؟