علل بروز حاملگی پوچ چیست؟
حاملگی پوچ همچون حاملگی نرمال دارای نشانه های اولیه حاملگی می باشد. قاعدگی به تعویق می افتد و تست حاملگی مثبت می شود . حتی سونوگرافی در طول روز های اولیه نشان از متشکل شدن کیسه حامل جنین در دیواره رحم می دهد . اما در عرض دو ماه اول بارداری ختم حاملگی با دردهای شکم لکه بینی و خونریزی رخ می دهد چون که حاملگی از نوع پوچ می باشد. در ادامه مطلب امروز سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان به بررسی علل بروز حاملگی پوچ می پردازیم.
باید مد نظر داشت که جهت تشکیل جنین می بایستی مراحل تقسیم سلولی در زمان های منحصر به فردی انجام می شود که عبارتند از مجموعه ۵۸ سلولی تقسیمات متعدد می شود که در سلول اولیه تخم به وجود می آید و ساختار جفت و قسمت های گوناگون یک جنین را تشکیل می دهد . حال اگر مشکلاتی در کروموزم های سلول های تشکیل دهنده جنین رخ دهد این سلول ها از راه عادی تقسیم سلولی خارج می شود . تا جایی که پروسه بارداری صرفا به دلیل تشکیل کیسه اولیه جنین ختم می شود که در سونوگرافی اولیه قابل مشاهده می باشد و در صورتی که هیچ اثری از جنین در درون آن مشاهده نخواهد شد.
مطالعه بیشتر: پاسخ به سوالاتی در مورد سونوگرافی آنومالی
معمولا حاملگی هنگامی اتفاق می افتد که اسپرم مرد قادر باشد وارد تخمک زن شود آن را بارور کند و این تخمک بتواند در رحم لانه گزینی کند . بعد از ثابت شدن بارداری می بایستی در ابتدا سونوگرافی درون رحمی صورت گیرد . اصولا نخستین چیزی که در سونوگرافی حاملگی مشاهده می شود یک قسمت کوچک درون رحم می باشد که به آن ساک حاملگی گفته می شود . در مراحل بعدی در این ساک حاملگی جنین رویت می شود و رشد می کند . در واقع حاملگی هایی که به شکل تخمک پوچ بروز می کنند اصولا دچار اختلالات کروموزمی و ژنتیکی هستند.
علل عدم تشکیل جنین
تاثیر گذار ترین عامل شناخته شده در رخ دادن حاملگی های پوچ اختلالات سلول تخم همراه با ناهنجاری های کروموزومی می باشد. که امکان دارد به دلیل سن زیاد مادر یا پدر رخ دهد . اصولا این حاملگی های رابطه مستقیمی با سن مادر ندارد اما بالا بودن سن مادر امکان دارد به دلیل افزایش احتمال وقوع مشکلات کروموزمی یا مشکلات تقسیم سلولی در سن بالا در وقوع حاملگی پوچ تاثیر گذار باشد . از طرفی دیگر این موقعیت امکان دارد از کیفیت کم اسپرم یا تخمک نشات گرفته باشد یا احتمال دارد بعد از این که سلول تخم متشکل شد اختلالاتی در تقسیم سلولی رخ دهد که موجب این حاملگی می شود .
راه های ارتباط با مرکر رادیولوژی و سونوگرافی سرو
در دنیای امروزی با وجود و انجام سونوگرافی های پیشرفته که بسیار دقیق هستند تشخیص این نوع حاملگی در مراحل زودتر امکان پذیر شده باشد . البته باید این را در نظر گرفت که حاملگی عادی هم امکان دارد در سونوگرافی اولیه هیچ گونه اثری از جنین مشاهده نشود و ساک حاملگی تهی باشد . اگرچه در وضعیت این چنینی تکرار سونوگرافی حدود ۷ الی ۱۰ روز بعد وجود جنین را ثابت می کند .
تشخیص حاملگی پوچ به وسیله سونوگرافی ممکن می باشد . در حاملگی پوچ انتظار هیچ مزیتی ندارد و حاملگی بدون جنین در سونوگرافی بعدی همچنین مجدد تکرار می شود . با وجود این جهت پیشگیری از ختم یک بارداری عادی و دارای جنین که در سونوگرافی اول امکان دارد مشاهده نشود. همیشه بعد از تشخیص حاملگی پوچ می بایستی سونوگرافی به فاصله زمانی ۷ الی ۱۰ روز دیگر تکرار شود .