فیبروآدنوم
اگر پزشک به شما گفته است که در پستان فیبروبنوما دارید، دچار وحشت نشوید. فیبروآدنوم سرطان نیست. این تودهها یکی از شایع ترین تودههای سینه در زنان جوان است. بسیاری اوقات، بدون درمان ، کوچک میشوند و از بین میروند. در موارد دیگر، پزشکان میتوانند آنها را حذف کنند.
فیبروادنوم پستان بیماری است که عموما زنان جوان به آن دچار میشوند. از آنجایی که این ضایعه با لمس سینه قابل تشخیص است زنان پس از احساس وجود یک توده در سینه خود دچار نگرانی میشوند و به متخصص زنان مراجعه میکنند.
فیبروآدنوم یک توده است که در پستان به دلایل مختلفی به وجود میآید این توده خوشخیم است در اکثر مواقع باعث به وجود آمدن سرطان در پستان نمیشود. پزشکان هنوز علت دقیق به وجود آمدن فیبروآدنوم را نمیدانند اما به دلیل آن که این بیماری در سنین باروری خود را نمایان میکند این احتمال وجود دارد که دلیل به وجود آمدن بافت فیبروآدنوم به دلیل ترشح هورمون استروژن باشد.
چه کسی فیبروآدنوما میگیرد؟
بیماری فیبروآنوم علامت خاصی را از خود به نمایش نمیگذارد و تقریبا میتوان گفت تنها علامت آن احساس وجود توده در سینه است که پس از لمس قابل تشخیص است.
احساس وجود توده متحرک در سینه اولین برخوردی است که خانمهای جوان در موارد نام برده شده با آن رو به رو میشوند، نیاز است پس از احساس وجود این توده در سینه برای تشخیص درست به متخصص زنان مراجعه کنید. عموما پزشکان برای تشخیص بهتر سونوگرافی پستان و ماموگرافی را تجویز میکنند. در مواردی که نیاز باشد تشخیص به صورت دقیق انجام شود از روش بیوپسی سوزنی استفاده میشود.
این بیماری بسیار شایع است. حدود ۱۰٪ از خانمها یکی از این تودههای سینه را دارند که اغلب بدون آنکه بدانید. این بیماری بیشتر در زنان بین ۱۵ تا ۳۵ سال یا در دوران بارداری و شیردهی ظاهر میشوند. برخی محققان دریافتهاند که زنانی که سابقه خانوادگی سرطان سینه دارند، احتمال ابتلا به فیبرونونوما را دارند. بیشتر زنان فقط یک مورد دارند. اما حدود ۱۰٪ تا ۱۵٪ از زنانی که به آنها مبتلا میشوند بیش از یک یا همزمان یا با گذشت زمان دارند.
تشخیص ضایعه فیبروآدنوم
پس از مراجعه به پزشک زنان عموما برای تشخیص درست فیبروآدنوم، پزشک انجام آزمایش سونوگرافی پستان یا ماموگرافی را لازم میداند. در برخی از مواقع به دلیل تراکم بافت سینه امکان تشخیص فیبروآدنوم با سونوگرافی و ماموگرافی وجود ندارد که در این زمان انجام بیوپسی سوزنی روش مناسبی خواهد بود.
مطالب پیشنهادی :