بررسی مزایا و معایب ام آر آی سینه
معمولاً در ام آر آی اطلاعات بسیار مهمی در رابطه با بافت های درونی سینه فرد در اختیار پزشک قرار میگیرد. این اطلاعات میتوانند بسیار سودمندتر از تصاویر ضبط شده بهوسیله ماموگرافی سینه باشند. در این مطلب از سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان به برخی از مزایا و معایب ام آر آی سینه نسبت به مامو اشاره میکنیم:
- ام ار آی تصاویر با وضوح بالاتری را ایجاد میکند.
- در زنان با سینه متراکم میزان حساسیت و دقت ماموگرافی بسیار کاهش مییابد و میتواند تا نزدیک 64 درصد باشد که در ام آر آی سینه این کاهش بسیار کمتر است.
- میزان دقت و حساسیت ام آر آی سینه بنا بر تحقیقات بین 83 تا 4/98 درصد است. این در حالی است که میزان حساسیت در ماموگرافی معمولاً حدود 87 درصد است.
- معمولاً پزشک قبل از ام ار آی سینه تست ماموگرافی را توصیه میکند. در صورت مشاهده بافت های غیرمعمول انجام ام آر آی پستان برای تشخیص دقیقتر توصیه میشود.
معایب ام آر آی سینه
خطرات احتمالی ام آر آی سینه بسیار کم هستند. در ام آر آی بر خلاف ماموگرافی از هیچگونه اشعهای استفاده نمیشود؛ بنابراین هیچگونه خطری برای شما نخواهد داشت. در برخی از موارد افراد دچار کلاستروفوبیا هستند و از مکانهای تنگ و بسته هراس دارند. این مورد میتواند عوارضی در هنگام تصویربرداری برای آنها ایجاد کند. معمولاً با مصرف داروی آرام بخش این مشکل هم حل خواهد شد. تاکنون هیچ تحقیقی ثابت نکرده است که انجام MRI میتواند برای جنین در رحم مادر ضرر داشته باشد.
بنابر احتیاط اگر باردار هستید معمولاً در سهماهه اول برای شما ام آر آی تجویز نمیشود. برخی از افراد ممکن است به ماده حاجب تزریق شده یا همان ماده کنتراستزا آلرژی داشته باشند. رادیولوژیست با پرسشهایی مطمئن خواهد شد که به این ماده حساسیت دارید یا با تزریق مشکلی برای شما ایجاد نخواهد شد. بعد از انجام آزمایش درصورتیکه عوارضی مانند خارش، بثورات پوستی و تنگی نفس داشتید حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.
هزینه ام ار ای سینه
هزینه ام آر ای به عوامل زیر بستگی دارد:
- بیمه بودن بیمار
- مرکزی که مراجعه میکنید
- تخصص تکنسین ام آر ای
آمادگی های قبل از انجام ام آر آی سینه
- نیاز به رژیم دارویی و غذایی خاصی نیست مگر در صورت دستور پزشک،Mri های همراه با تزریق ماده حاجب نیاز به چند ساعت ناشتایی دارند.
- در صورت احتمال بارداری، سابقه جراحی، هرگونه حساسیت و آلرژی، بیماری های کلیوی، تتو، ترس از بودن در فضاهای بسته حتما تکنسین تصویربرداری را مطلع کنید.
- لباس راحت بپوشید و اشیای فلزی ازجمله طلا و جواهرات جواهرات، ساعت، کارتهای اعتباری و سمعک، سنجاق و موارد فلزی مشابه که می توانند تصاویر MRI را مخدوش کنند را در منزل بگذارید.
- در اغلب مواقع ایمپلنت های فلزی که در بدن بیماران وجود دارند همانند مواردی که در جراحی ارتوپدی استفاده می شوند هیچ خطری در طول MRI ندارند و مشکلی برای ثبت تصویر ایجاد نمی کنند و انجام ام آر آی مجاز است به جز برخی کاشت حلزون، برخی ایمپلنت های مغزی که برای آنوریسم مغزی استفاده می شوند، برخی پیس میکر های قلبی به همین علت توصیه اکید می شود در صورت داشتن هر گونه ایمپلنت فلزی با پزشک و تکنسین تصویر برداری مشورت شود.
مطالب پیشنهادی:
اندامهای قابل بررسی با ام آر آی