مقایسه سونوگرافی سینه با ماموگرافی
تشیخص و شناسایی هر بیماری در مراحل اولیه از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین بسیار مهم است که سرطان سینه در مراحل اولیه تشخیص داده شود. امروزه پزشکان و متخصصان توصیه می کنند که تمام زنان بالای ۳۰ سال، سالی یکبار آزمایش های غربالگری سینه انجام دهند تا در صورت وجود هر گونه توده سریعا اقدام به درمان نمایند. در مطلب امروز سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان به مقایسه سونوگرافی سینه با ماموگرافی می پردازیم.
ماموگرافی یک روش تصویر برداری برای غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان سینه به شمار می رود. هدف اصلی ماموگرافی تشخیص هر گونه توده مشکوک سرطانی و اقدام به درمان آن و جلوگیری از انتشار آن به سایر نقاط بدن می باشد. ماموگرافی تشخیص توده یا تومور در زمانی که هنوز بسیار کوچک است را فراهم می سازد. در ماموگرافی مثل هر آزمایش دیگر احتمال وجود خطا هست. خطای آزمایش بسته به نوع دستگاه، مهارت رادیولوژیست، همکاری خود بیمار و یا بافت سینه متغیر می باشد.
مطالعه بیشتر: نکات مهم برای سونوگرافی آنومالی
لذا ممکن است در برخی مواقع در ماموگرافی به نتیجه کاذب برسیم. در این مواقع از سونوگرافی جهت تشخیص توده استفاده می کنیم. در حقیقت می توان گفت سونوگرافی یک آزمایش تکمیلی است که معمولا در سینه های متراکم توصیه می شود. شایان ذکر است که استفاده از سونوگرافی به تنهایی دلیل کافی برای تشخیص سرطان سینه به شمار نمی رود. هیچ گاه پزشک متخصص زنان و زایمان برای تشخیص سرطان سینه به نتیجه سونوگرافی سینه به تنهایی اکتفا نمی کند.
در برخی مواقع سینه های زنان جوان متراکم تر بوده و یا اینکه بافت سینه هایشان سرشار از غدد شیری می باشد، لذا در صورتی که یک توده مشکوک در بافت پستان توسط خود بیمار یا پزشک متخصص زنان و زایمان احساس شود، ممکن است پزشک سونوگرافی را قبل از ماموگرافی تجویز نماید. در حقیقت سونوگرافی برای زنان جوان مناسب تر است.
راه های ارتباط با مرکر رادیولوژی و سونوگرافی سرو
اما در زنان مسن تر به دلیل اینکه بافت های سینه هایشان کم تراکم بوده و دارای غدد چربی بیشتر بوده، راحت تر امکان بررسی بوسیله ماموگرافی وجود دارد. در نتیجه اگر بیماری در سنین تقریبا بالا به پزشک جهت وجود توده مشکوک یا آزمایش های غربالگری مراجعه نماید پزشک متخصص زنان و زایمان ماموگرافی را برای وی تجویز خواهد کرد. شایان ذکر است که اگر جواب آزمایش ها مثبت باشد، در بسیاری از مواقع پزشک نمونه برداری را جهت تشخیص قطعی تجویز خواهد کرد.