بررسی نکات مراقبتی برای انجام سیستوسکوپی
در مطلب امروز سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان به بررسی نکات مراقبتی برای انجام سیستوسکوپی می پردازیم. این روش ممکن است در بیمارستان یا مطب پزشک انجام شود. شما به نوعی از بیهوشی نیاز خواهید داشت. بنابراین قبل از عمل با پزشک خود در مورد گزینه های خود صحبت کنید که شامل:
بی حسی موضعی:
روش های سرپایی معمولاً شامل بی حسی موضعی است. این بدان معنی است که شما بیدار خواهید بود. شما می توانید به طور معمول در روز عمل بنوشید و غذا بخورید و بلافاصله پس از عمل به خانه بروید.
بیهوشی عمومی:
بیهوشی عمومی به این معنی است که در طول سیستوسکوپی بیهوش خواهید شد. برای بیهوشی عمومی، ممکن است لازم باشد چندین ساعت قبل از زمان عمل، ناشتا باشید.
مطالعه بیشتر: نکات مهم درباره عکس رنگی کلیه (IVP)
بی حسی منطقه ای:
بی حسی منطقه ای شامل تزریق در پشت شما است. این کار شما را تا زیر کمر بی حس می کند. ممکن است در محل تزریق احساس سوزش کنید.
قبل از سیستوسکوپی باید برای تخلیه مثانه به دستشویی بروید. سپس لباس جراحی پوشیده و به پشت روی میز درمان دراز بکشید. پاهای شما ممکن است برای راحتی عمل جراحی باز باشند. پرستار ممکن است برای جلوگیری از عفونت مثانه به شما آنتی بیوتیک بدهد. در این مرحله، به شما بیهوشی داده می شود. اگر بی حسی موضعی یا منطقه ای دریافت کنید، ممکن است به شما یک آرام بخش نیز داده شود تا آرامش داشته باشید.
مجرای ادرار شما با اسپری یا ژل بی حس کننده بی حس می شود. پزشک اسکوپ را با ژل روغن کاری کرده و با احتیاط وارد مجرای ادرار می کند… پزشک شما از طریق یک دوربین به مثانه شما نگاه می کند. یک محلول استریل نیز از طریق مثانه شما جاری می شود. که باعث می شود که پزشک شما راحت تر ببیند که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. با بی حسی موضعی، سیستوسکوپی شما ممکن است کمتر از پنج دقیقه طول بکشد. اگر آرام بخش استفاده کرده اید یا بیهوشی عمومی داده شود، کل این عمل ممکن است ۱۵ تا ۳۰ دقیقه طول بکشد.
مراقبتهای قبل از سیستوسکوپی
اگر سیستوسکپی با اهداف درمانی انجام گیرد یعنی برای شکستن سنگ مثانه یا جراحی پروستات و تومور مثانه، نیاز به بستری در بیمارستان وجود دارد. نمونه برداری از مثانه و دیلاتاسیون مجرای ادرار نیز بهتر است در بیمارستان و با تزریق داروهای بی حسی انجام شود. اگر قرار است سیستوسکپی در بیمارستان و با بی حسی نخاعی انجام شود، باید بیمار از شش ساعت قبل از عمل ناشتا باشد. در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون (آسپیرین، وارفارین، پلاویکس) داروها از 3 روز قبل قطع شده باشند. معمولاً تک دوز آنتی بیوتیک جهت پیشگیری از عفونت ادراری قبل از سیستوسکوپی تزریق میشود و یا خوراکی مصرف میشود.
مراقبتهای بعد از سیستوسکوپی
- استراحت کنید. مقدار زیادی مایعات بنوشید و زیاد ادرار کنید. قرار دادن یک دستمال مرطوب گرم بر روی مجرای ادرارى می تواند به کاهش درد کمک کند. با اجازه ى پزشک مى توانید، داروهایی مانند تیلنول یا ادویل را مصرف کنید.
- روز سیستوسکوپى از نوشیدن الکل، رانندگی و یا استفاده از ماشین آلات پیچیده خوددارى کنید.
- اگر بیوپسی انجام شده است، براى بهبودى به زمان نیاز خواهید داشت. از بلند کردن اجسام سنگین تا دو هفته ى پس از پروسه خوددارى کنید. از پزشک خود زمان ایمن براى رابطه ى جنسى را بپرسید.
هزینه سیستوسکوپی
همانند سایر فرآیندهای پزشکی، برای هزینه سیستوسکوپی نیز نمیتوان از یک عدد ثابت نام برد و شرایط مختلفی نظیر وضعیت کلی بیمار، میزان تخصصص پزشک، شرایط و تجهیزات و امکانات مرکز سیستوسکوپی می تواند این هزینه را دستخوش تغییر کند.
راه های ارتباط با مرکر رادیولوژی و سونوگرافی سرو
عوارض سیستوسکوپی
همه افراد درگیر عوارض سیستوسکوپی نمی شوند. اما در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر حتماً باید به پزشک مراجعه کرد و بدون معطلی با او مشورت نمود، این عوارض عبارتند از:
- عدم تخلیه ادرار
- مشاهده لخته های خون سنگین در ادرار
- حالت تهوع و درد شدید در ناحیه شکم
- تب بالای 5/38 درجه سانتی گراد
- احساس تب و لرز
- احساس سوزش شدید هنگام تخلیه ادرار
مطالب پیشنهادی:
کاربرد انواع نمونه برداری از کلیه