کاربرد انواع آزمایش های باریوم سوالو | سونوگرافی پستان اصفهان

بررسی کاربرد انواع آزمایش های باریوم سوالو

در ادامه این نوشته از سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان که برای شما همراهان گردآوری شده است. به مطالعه کاربرد انواع آزمایش های باریوم سوالو خواهیم پرداخت. آزمایشات باریوم سوالو (مری) به چهار دسته تقسیم می شوند:

Barium swallow

از آزمایش رادیولوژی باریوم سوآلو برای تست و بررسی کردن مری و گلو کاربرد دارد و بیمار باید حدوداً 4 ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشد. در هنگامی که بیمار زمانی را صرف نوشیدن باریم به صورت ایستاده می کند عکس هایی در موقعیت های مختلف از فرد گرفته می شود و این آزمایش در نهایت 30 ذقیقه طول می کشد.

Barium Meal

از روش barium meal برای معده و اثنی عشر کمک می گیرند و بیمار باید 4 ساعت قبل ناشتا باشد و در برخی مواقع این آزمایش به دنبال باریوم سوالو انجام می شود. معمولاً برای آرام کردن درد بیمار به فرد آمپول های آرامبخش تزریق می کنند. رادیولوژیست برای اینکه معده وسیع شود باریوم و گاز را با یکدیگر مخلوط می کند و به بیمار می دهند تا آن را بخورد. بعد از اینکه مایع خورده شد بیمار باید دراز کشیده تا بخش های مختلف معده و اثنی عشر به هنگام تصویربرداری کاملاً مشخص شود. مدت زمان این آزمایش نهایتاً 20 دقیقه می باشد.

کاربرد انواع آزمایش های باریوم سوالو | سونوگرافی پستان اصفهان

Barium Follow Through

برای مشخص کردن نوع مشکلات روده کوچک از این آزمایش استفاده می کنند و 12 ساعت قبل از انجام آزمایش فرد باید ناشتا باشد. در ابتدای این آزمایش 2 یا 3 لیوان از باریوم باید نوشیده شود و به سمت پهلوی راست خوابیده تا مواد باریم به سرعت از معده خالی شود و به روده بزرگ برسد. در طول مدت زمانی که عکس هایی از بیمار گرفته می شود مسیرهایی که از مواد باریوم پر شده اند مورد بررسی و مطالعه پزشک قرار می گیرد. ممکن است پزشک با دست و فشار سطحی که به معده وارد می کند قصد داشته باشد تا باریوم را به جریان بیندازد. مدت زمان برای انجام این آزمایش بین 2 الی 4 ساعت متغیر است که کاملاً بستگی به موقعیت بیمار دارد.

Barium Enema

برای بررسی کردن وضعیت روده بزرگ یا همان کولون ها از روش Barium Enema استفاده می کنند. که صد البته در این روش باید روده های بیمار کاملاً تخلیه شده باشد. برای انجام این آزمایش بیمار به پهلو دراز می کشد و یک عدد تیوپ پلاستیکی که از بافت بسیار نرمی هم تشکیل شده است وارد رکتوم می شود. سپس توسط همان بالن کوچکی که بر روی تیوپ قرار دارد باد شده تا باقی مانده باریوم در کولون ها تخلیه شود. و در جای خودش نیز ثابت بماند. با کمک محلول باریم بیمار در موقعیت های مختلفی دراز می کشد تا تمام روده بزرگ به این مواد آغشته شود. بعد از این عملیات نوبت به پمپ کردن هوا به داخل روده بزرگ می رسد که برای عکسبرداری لازم است. بیمار در این آزمایش باید به مدت 45 دقیقه صبر داشته باشد تا رادیولوژیست بتواند عکسبرداری را با دقت بالا انجام دهد.

Leave a Comment