دلایل انجام آزمایش پاتولوژی
علاوه بر آن که با انجام آزمایشات در آزمایشگاه پاتولوژی میتوان بیماریها را تشخیص داد، انجام این آزمایشات برای موارد زیر نیز بسیار مهم است:
- درمان بیماری
- نظارت بر پیشرفت بیماری
- جلوگیری از بیماری (به عنوان مثال، پاپ اسمیر یا ماموگرام ممکن است خطر برخی از سرطانهای رایج زنان را از طریق تشخیص زود هنگام کاهش دهد)
- تعیین خطر ابتلا به بیماری (به عنوان مثال، مشاهده سطح کلسترول یا خطر ابتلا به بیماریهای ارثی مانند سرطان پستان خانوادگی)
اگر پزشک یا متخصص شما، شما را برای آزمایش خون و پاتولوژی به آزمایشگاه پاتولوژی میفرستد، به این دلیل است که نگرانی در مورد سلامتی شما وجود دارد یا در سنی هستید که احتمال دارد خطراتی برای سلامتی شما وجود داشته باشد.
- مراجعه به آزمایشگاه پاتولوژی
برای انجام چه آزمایش هایی به آزمایشگاه پاتولوژی مراجعه باید کرد ؟
شما ممکن است به دلایل زیر برای انجام آزمایش به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده شوید:
غربالگری بیماری
غربالگری میتواند بیماری را در همان مراحل اولیه خود، گاهی حتی قبل از آگاهی از ابتلا به آن متوقف کند.
پیدا کردن ریسک بالقوه سلامتی
بسیاری از خطرات برای سلامتی شما مانند دیابت، بیماری قلبی یا التهاب مفصل روماتیسمی با آزمایشات مختلف قابل شناسایی هستند. پزشک شما به منظور ارزیابی ریسک سلامتی شما، به بررسی تاریخچه سلامتی شما (مانند سن، وزن، سبک زندگی و سابقه خانوادگی بیماری) و نتایج آزمایش میپردازد.
تشخیص بیماری
اگر بیمار هستید، ممکن است پزشک معالج به نتایج آزمایش پاتولوژی شما نیاز داشته باشد تا علت بیماری را مشخص کند و یک طرح درمان و تشخیص دقیق تهیه نماید.
بیشتر بخوانید : بیوپسی پستان را بشناسید !!!
پیشبینی یک بیماری
اگر بیماری دارید، آزمایش خون و پاتولوژی میتواند به پزشک شما در پیشبینی سرانجام بیماری براساس شرایط فردی و سیر بیماری کمک کند. اگر مبتلا به سرطان هستید، تعیین اینکه سرطان به چه مرحلهای رسیده است با استفاده از آزمایش پاتولوژی امکان پذیر است.
کنترل کردن بیماری یا داروسازی
پزشک شما دستور میدهد آزمایشهایی انجام دهید تا بداند که آیا بیماری شما بهتر یا بدتر شده یا پایدار مانده است. به عنوان مثال ممکن است پزشک بخواهد سطح داروها در خون شما و تأثیر برخی از داروها بر روی اندامهای شما را ارزیابی کند.