کاربرد رادیولوژی در چیست و چه تفاوتی با سونوگرافی دارد ؟

رادیولوژی چیست و چه کاربردی دارد؟

رادیولوژی (RADIOLOGY) یا علم تصویر برداری از بدن، کلمه متداول در صنعت بهداشت و سلامت کشور است و مراکز رادیولوژی در سراسر کشور، یکی از مراکز پر مراجعه بیماران در طول روز است. رادیولوژی در واقع یکی از روش‌های تشخیص درمان است که به ۲ رشته بزرگ پزشکی هسته‌ای بر اساس مواد رادیو اکتیو و دیگری رادیولوژی بر اساس X-RAY یا اشعه ایکس تقسیم بندی می‌شود.

لامپ تولید کننده اشعه ایکس به اهرمی وصل شده که می‌تواند در جهات مختلف حرکت کند. با استفاده از رادیولوژی می‌توان عکس‌های رنگی با کنتراست و وضوح تصویری بالا از شکم، معده، روده ها، کلیه ها، لوزه سوم، سنگ‌های کلیه و هم چنین مری بیمار دریافت و به پزشکان متخصص در فرآیند درمانی و تشخیصی، کمک کرد.

مهم ترین کاربرد رادیولوژی را می توان تشخیص شکستگی ها دانست که یکی از بهترین روش های تشخیصی بوده و احتمالا شما در طول روز با افرادی مواجه شدید که عکس های رادیولژی مربوط به شکستگی دست و پا و سر را به مراکز درمانی می برند. رادیولوژی، خطراتی دارد که باید به آن توجه کرد. خواه رادیولوژی دندان باشد چه مغز و معده. چون از امواج یونیزه استفاده می کند، قدرت نفوذ بالا داشته و تابش مکرر آن منجر به تخریب بافت سلولی می شود.

برای همین توصیه می شود که در طول یک روز، چند بار رادیولوژی انجام نشود. در رادیولژی دیجیتال، دز اشعه کاهش یافته و تصاویر دیجیتالی با کیفیت بالا در دسترس پزشکان است. توجه کنید که رادیولژی با رادیوگرافی فرق می کند و آن چه که شما در تصویربرداری دهان و دندان انجام می دهد،‌ رادیو گرافی است.

فرق رادیولوژی با سونوگرافی چیست؟

فرق رادیولژی با سونوگرافی این است که در سونوگرافی از اشعه ایکس استفاده نمی شود و اما در رادیولوژی یا رادیوگرافی از اشعه ایکس استفاده می شود. از رادیولژی برای تصویر برداری از قسمت های سخت بدن استفاده می شود و سونوگرافی برای قسمت های نرم مثل کلیه و مثانه کاربرد دارد.

سونوگرافی در بارداری کاربرد دارد و برای تعیین جنسیت نوزاد و ضربان قلب و اطمینان از سلامتی نوزاد استفاده می شود.


رادیوگرافی با رادیولژی چه تفاوت هایی دارد؟

Leave a Comment