بهترین راه های درمان فیبروم رحمی
زنانی که به فیبروز رحمی دچار هستند؛ اما نشانههای آن را نشان نمیدهند، ممکن است به درمان نیاز نداشته باشند. در ادامه مطلب امروز سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان به بررسی راه های درمان فیبروم رحمی می پردازیم. زنانی که درد یا دیگر نشانههای این بیماری را دارند ممکن است این درمانها برای آنها سودمند باشد:
درمان های دارویی فیبروم رحمی
داروها ممکن است باعث فروکش کردن نشانههای فیبروز رحمی شوند و حتی از رشد آن جلوگیری کنند یا آن را کند سازند؛ اما هنگامی که بیمار داروها را کنار میگذارد، بافت فیبری اغلب بار دیگر رشد میکنند.
مطالعه بیشتر: تشخیص علل فیبروم رحم
امکان دارد برای به حداقل رساندن خونریزی رحمی مصرف پروژستینها توصیه شود. برای تخفیف درد هم استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی توصیه میشود. جهت درمان خونریزی در برخی موارد از آمپول دیفرلین یا دکاپپتیل GNRH به مدت محدود حدود شش ماه که سبب کاهش سایز میوم و رفع آنمی بیمار میشود استفاده میشود. یکی از داروهای معروف جهت درمان این عارضه لورلین یا Lorelin است که از خانواده آگونیستهای GNRH محسوب میشود. البته نتیجه درمان قطعی نیست و گاهی با قطع مصرف دارو به سایز قبلی خود برمیگردد؛ ولی به هر صورت جهت کاهش سایز میوم قبل از جراحی مفید است.
درمان فیبروم رحمی با جراحی
چند جراحی نیز برای فیبروم رحمی وجود دارد:
- برداشت بافت فیبری و گذاشتن بخشهای سالم رحم که به آن میومکتومی میگویند.
- بریدن رگهای خونرسان به بافت فیبری باعث فروکش کردن رشد آنها میشود. (آمبولیزاسیون) که عارضه آن از بین رفتن قدرت باروری در آینده است.
- برداشت رحم (هیستروکتومی) که تنها راه اطمینان بخش برای درمان فیبروم رحمی است.
راه های ارتباط با مرکر رادیولوژی و سونوگرافی سرو
خطرات عدم درمان فیبروم رحم
- اگر فردی که مبتلا به میوم است باردار شود، احتمال بزرگ شدن میوم ها وجود دارد. زیرا هورمون های بارداری می توانند باعث افزایش رشد میوم ها شوند.
- در زنانی که دچار بیماری میوم هستند به دلیل قرار گرفتن میوم ها در نزدیکی دهانه رحم و مسدود کردن راه خروج نوزاد، احتمال سقط جنین افزایش می یابد.
- در صورتی که رشد میوم ها باعث بسته شدن دهانه رحم و لوله های آن شود، خطر ناباروری افزایش می یابد.