عکس رنگی کلیه چگونه انجام میشود؟ | سونوگرافی پستان اصفهان

عکس رنگی کلیه چگونه انجام میشود؟

این تصویربرداری معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود.

بیمار روی تخت قرار می گیرد و تصاویر رادیولوژیک از او گرفته می شود. (شما باید در طول تصویربرداری نفس خود را نگه داشته تا از ایجاد تصاویر کدر و مات جلوگیری شود)

سپس مواد کنتراست داخل ورید دست بیمار تزریق می شود. بعد از تزریق ماده کنتراست یک سری تصاویر به منظور تعیین سایز واقعی کلیه ها گرفته خواهد شد و همچنین تصاویری از سیستم ادراری هنگامی که در حال تخلیه شدن است گرفته می شود.

این آزمون معمولاً به مدت یک ساعت طول می کشد. داروی استفاده شده در این عکسبرداری، ماده رنگی ید دار است که بسته به وزن بیمار و غلظت داروی مورد استفاده یک تا دو سی‌سی به ازای هر کیلوگرم از وزن بیمار مورد استفاده قرار می گیرد.

 

اقدامات قبل از انجام عکس رنگی کلیه

پزشک یا کارشناس رادیولوژی دستورات و جزئیات لازم را برای کسب آمادگی انجام این آزمون به شما خواهد داد. مراکز مختلف ممکن است دستورالعمل های متفاوتی را برای آمادگی بهتر بیمار به کار ببرند؛ ولی اغلب این دستورالعمل ها شامل رعایت رژیم غذایی سبک (اغلب ناشتا بودن) چندین ساعت قبل از انجام آزمون و مصرف داروهای مسهل (laxative) می باشد.

این کار سبب پاک شدن روده ها از مواد زائد شده و افزایش کیفیت تصاویر را در بر خواهد داشت. چنانچه بیمار سابقه مصرف دارو و یا هرگونه حساسیت به مواد دارویی، خوراکی و غیره را داشته باشد میبایست حتماً پزشک و کارشناس مربوطه را مطلع کند.

عکس رنگی کلیه چگونه انجام میشود؟ | سونوگرافی پستان اصفهان

اینستاگرام رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان

 

عوارض عکس رنگی کلیه

این عوارض به صورت احساس گرم شدگی، گرگرفتگی و گاهی اوقات نیز به صورت تب، حالت تهوع، استفراغ و تورم راه‌های تنفسی می باشد. عکس‌العمل‌ها و عوارض شدید و جدی به صورت خیلی نادر دیده شده است و اغلب نیز در پنج دقیقه اول تزریق دارو بروز می‌گردد. در صورت مشاهده علائم و واکنش‌های شدید سریعاً پزشک را مطلع نمایید.


مطالب مرتبط :

نکات مهم درباره عکس رنگی کلیه (IVP)

کاربرد رادیوگرافی رنگی از کلیه

کاربردهای انواع رادیوگرافی رنگی

 

Leave a Comment