سرطان سینه
مهمترین و شایعترین علامت سرطان سینه وجود تودهای در سینه فرد است که درد ندارد. این توده با قوام سفت در هر سایزی ممکن است وجود داشته باشد. در اکثر موارد این توده متحرک نیست و به بافت یا پوست سینه چسبیده است. این نوع شایعترین فرم توده سرطانی سینه است. اما در حدود ۱۰ درصد موارد ممکن است این توده درد داشته باشد یا در درصدی از موارد متحرک است.
آیا تحریک غدد لنفاوی موجب سرطان سینه میشود؟
غدد لنفاوی به هر دلیلی ممکن است دچار التهاب شوند (اپیلاسیون، اپیلیدی یا لیزر موی زائد، کاشت ناخن، عفونت ریشه ناخن، عفونت سینه و …)، این یک نوع واکنش غدد لنفاوی است و اصلا خطرناک نیست. این نوع تغییرغدد لنفاوی را تغییرات واکنشی یا ری اکتیو می گویند که خوش خیم بوده و تبدیل به سرطان نمی شوند.
هنگامی که فردی به این بیماری مبتلا میشود، چون اولین مسیر تخلیه لنف سینه به غدد لنفاوی زیر بغل است، اولین محل انتشار تودههای سرطانی نیز به این غدد است. بنابراین فرد در صورت لمس توده در ناحیه زیر بغل باید به پزشک مراجعه کند، اما در اکثر موارد این غدد ریاکتیو هستند.
همانطور که ذکر شد بیشتر سرطانهای سینه توسط خود فرد تشخیص داده میشوند و این زمانی است که توده حداقل از یک سانتی متر بزرگتر شده است و هرچه توده بزرگتر باشد، سلولهای سرطانی ممکن است از طریق عروق خونی پخش شوند و به غدد لنفاوی و یا ارگانهای دیگر بروند.
اینکه یک خانم به بافت سینهاش توجه کند بسیار مهم است، زیرا توده و یا تغییرات جدید را تشخیص میدهد. اما اگر سرطان یک مرحله زودتر تشخیص داده شود به درمان و بهبود بیمار کمک میکند و عاقبت بهتری برای بیمار رقم میزند. برای تشخیص زودرس، روش غربالگری با ماموگرافی استفاده میشود. ماموگرافی میتواند این بیماری را از زمانی که چندین سلول است تشخیص دهد.
مطالب پیشنهادی :
الاستوگرافی و سرطان سینه
تشخیص سرطان سینه با سونوگرافی