تفسیر نتایج سونوگرافی تیروئید
تفسیر نتایج سونوگرافی تیروئید:اگر کلمه غیرطبیعی را در نتایج برگه تصویربرداری اولتراسونیک مشاهده کردید، میتواند نشانه یکی از این موارد باشد:
– کیست یا گرههای پر از مایع
– گواتر یا بزرگ شدن غده تیروئید
– ایجاد ندولهای تیروئیدی (گرههای تیروئیدی)
– ابتلا به التهاب تیروئید یا تیروئیدیت
– ابتلا به سرطان تیروئید (در صورت نمونهبرداریهای دیگر)
سونوگرافی همراه با بیوپسی از تیروئید
گاهی با انجام سونوگرافی تیروئید و گردن نمی توان جنس و نوع ندول ها را بطور دقیق مشخص کرد بنابراین از روش بیوپسی یا آسپیراسیون با سوزنهای بعنوان روش تکمیلی استفاده میشود.
در این روش یک سوزن کوچک به داخل گرههای تیروئید فرستاده میشود تا از آن سلولها را به بیرون بکشد.
سپس این سلولها داخل یک شیشه مخصوص ریخته می شود تا به آزمایشگاه فرستاده شود.
به عبارت دیگر نتایج سونوگرافی از تیروئید به تنهایی کافی نیست.
پس شما هم حتی با تفسیر نتایج آن نمیتوانید به اطلاعاتی در مورد وضعیت جسمانی و تیروئید خود پی ببرید.
آدنوم فولیکولر در سونوگرافی به چه معناست؟
یکی از اصطلاحات رایجی که رادیولوژیستها برای نوشتن نتایج سونوگرافی گردن و ناحیه تیروئید استفاده میکنند، « آدنوم فولیکولر» است. در واقع این اصطلاح به نوعی بیماری تیروئیدی اشاره دارد. آدنوم فولیکولر یک تومور است که ترشح هورمون غده تیروئید را افزایش میدهد و منجر به پرکاری تیروئید میشود.
این تومور دارای قطری بین 3 تا 10 سانتیمتر است. اگر در سونوگرافی شکل آن مشخص نباشد، به نمونه برداری نیاز پیدا میکنید تا در آن سلولهای فولیکولار دیده شود.
میکروکلسیفیکاسیون در سونوگرافی به چه معناست؟
یکی دیگر از مفاهیم رایجی که ممکن است رادیولوژیست براساس تصاویر در نتایج بنویسد، اصطلاح«میکروکلسیفیکاسیون» است. کلسیفیکاسیون به رسوب کلسیم در بافت بدن گفته میشود که گاهی در ناحیه تیروئید و گردن هم وجود دارد.
در سونوگرافی گردن ممکن است این توده در ناحیه بافت نرم و یا استخوان دیده شود. اگر در نتایج سونوگرافی تیروئید چنین اصطلاحی را مشاهده کردید، جای نگرانی نیست. زیرا در بسیاری از مواقع یک توده خوش خیم است که در اثر التهاب و عفونت ایجاد میشود. هر چند گاهی هم کلسیفیکاسیون ممکن است در نزدیکی یک توده سرطانی هم ایجاد شود.
کارسینومای پاپیلاری تیروئید به چه معناست؟
یکی دیگر از اصطلاحات رایج در تصویربرداری اولتراسونیک تیروئید «کارسینومای پاپیلاری تیروئید » است. این عارضه نوعی تومور سرطانی است. در ایران این نوع سرطان تیروئید در حدود۷۱%کل موارد ابتلا به سرطان تیروئید را تشکیل میدهد. این سرطان در سلولهای فولیکولارآغاز شده و به کندی رشد میکند. در صورت تشخیص زودهنگام، بیشتر مبتلایان به این نوع سرطان را میتوان با موفقیت درمان کرد.
جهت مشاهدهی صفحهی اینستاگرام سونوگرافی و رادیولوژی سرو کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
موارد ضروری برای الاستوگرافی کبد