سونوگرافی وزن گیری جنین | سونوگرافی پستان اصفهان

سونوگرافی وزن گیری جنین در چه زمانی انجام میشود؟

در بارداری یکی از مواردی که به منظور بررسی و اطمینان از روند طبیعی رشد جنین مورد توجه قرار می گیرد، بررسی وزن جنین است. وزن جنین یک پارامتر بسیار مهم برای انجام زایمان به شمار می آید و تخمین آن مخصوصاً در حوالی هفته های نزدیک به زایمان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اختلال در رشد و وزن جنین نقش مهمی در میزان ابتلا و مرگ و میر زمان زایمان دارد، برای همین اطلاع از وزن جنین در طول بارداری می تواند به شما کمک نماید تا از طبیعی و یا غیرطبیعی بودن وزن جنین آگاه شوید. معمولاً پزشک با بررسی اندازه های تخمین زده شده در سونوگرافی، وزن احتمالی جنین را تعیین می نماید.با ما همراه باشید تا در این مظلب از سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان توضیحاتی درباره سونوگرافی وزن گیری جنین خدمت شما ارائه کنیم.

سونوگرافی یک نوع تکنیک تصویربرداری است که از امواج صوتی برای تولید تصاویر جنین در رحم استفاده می کند. تصاویر تولید شده بر روی صفحه نمایش نشان داده می شوند. این تصاویر سونوگرافی از جنین می تواند به پزشک در ارزیابی رشد و پیشرفت رشدی جنین کمک کند. وزن جنین هنگام سونوگرافی بر اساس گرم محاسبه می شود که در نتیجه سونوگرافی با علامت EW= Estimated Weight نمایش داده می شود. سونوگرافی وزن جنین در نیمه دوم سه ماهه سوم بارداری سالم ضرورت دارد و زمانی مهم برای وزن گیری جنین است. در این زمان دور سر، طول استخوان ران، بای پاریتال و دور شکم توسط این سونوگرافی اندازه‎ گیری شده و با توجه به منحنی تهیه شده، وزن جنین تخمین زده می‎شود.

دلایل محدودیت رشد داخل رحمی

در اکثر موارد میزان محدودیت رشدی که در رحم اتفاق می افتد، ولی عوامل مختلف دیگری وجود دارد که باعث بروز محدودیت رشد نوزاد می شوند که عبارتند از:

  • حاملگی‌های متعدد
  • عفونت
  • سندرم آنتی فسفولیپید
  • مشکلات ژنتیکی یا یک ناهنجاری مادرزادی در نوزاد
  • مشکلات پزشکی موجود از قبل در مادر، مانند فشار خون بالا، بیماری کلیه، دیابت، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های ریوی، کم خونی مزمن
  • برخی داروهای تجویزی مانند وارفارین، برخی داروهای ضد تشنج و برخی از داروهای ضد سرطان
  • وزن کم دوران بارداری
  • سیگار کشیدن یا استفاده از مواد مخدر در دوران بارداری
  • مصرف الکل در دوران بارداری

در درصد از نوزادانی که در زمان تولد دارای وزن کمی هستند، به دلیل سن حاملگی پایین به این عارضه مبتلا می شوند. با این حال ژنتیک نیز در این امر مؤثر بوده است؛ اما یک سوم از این آمار به دلیل محدودیت رشد در رحم است.

آمادگی های قبل از سونوگرافی بارداری

معمولاً سونوگرافیست به مادران توصیه می کنند یک یا دو هفته قبل از انجام سونوگرافی مایعات بیشتری مصرف کنند به دلیل اینکه بیشتر بودن دریافت مایعات در بدن مادران به شفافتر شدن مایع داخل که آب که جنین را احاطه کرده است کمک کند.

روش انجام سونوگرافی بارداری

نوع سونوگرافی که انجام می‌دهید بستگی به طول دوره بارداری شما دارد و پزشک شما تعیین می‌کند که کدام نوع را انجام دهید. در ادامه نحوه انجام هر یک از این سونوگرافی‌ها را بررسی می‌کنیم:

زمان سونوگرافی برای وزن گیری جنین

تا 20 هفتگی، وزن جنین اهمیتی ندارد؛ زیرا تا این هفته، وزن چندانی نمی گیرد. بعد از سه ماهه دوم و در پی سه ماهه سوم، بخصوص نیمه دوم سه ماهه سوم زمان وزن گیری جنین است. سونوگرافی 28 هفته پایه، برای وزن جنین وجود دارد که از روی منحنی های استاندارد وزن ایده آل (با توجه به هفته) اندازه گیری می شود.

در حین انجام سونوگرافی ترانس ابدومینال ، باید روی میز معاینه یا تخت دراز بکشید. سپس پزشک، ژل مخصوصی را روی شکم و ناحیه لگن شما استعمال می‌کند. این ژل بر پایه آب است، بنابراین کاملاً پاک می‌شود و اثری روی لباس یا پوست شما بر جای نمی‌گذارد. این ژل به حرکت صحیح امواج صوتی کمک می‌کند. در مرحله بعدی، پزشک دستگاه پروب را روی شکم شما قرار می‌دهد و آن را برای گرفتن تصاویر سیاه‌ و سفید بر روی صفحه اولتراسوند (صفحه نمایشگری که تصاویر درون شکم را نشان می‌دهد) حرکت می‌دهد.

سونوگرافی ترانس واژینال

در سونوگرافی ترانس واژینال ، یک پروب کوچک در پوششی استریل به داخل واژن وارد می‌شود. سپس پزشک پروب را درون واژن حرکت می‌دهد تا با ساطع شدن امواج صوتی، رحم شما را اسکن کرده و نتایج آن را روی صفحه نمایش مشاهده کند.

سونوگرافی وزن گیری جنین | سونوگرافی پستان اصفهان

مضرات سونوگرافی بارداری

این روش کاملاً ایمن است و برای اطمینان از رشد طبیعی جنین در رحم مادر، ضروری است. سونوگرافی جنین به جز ایجاد مقدار کمی حس ناخوشایند در مواردی هیچ خطری ندارد. این احساس ناخوشایند گاهی ناشی از فشار به شکم یا واژن است. هیچ نوع اشعه‌ای برای انجام سونوگرافی استفاده نمی‌شود. برای انجام سونوگرافی واژینال، لازم است که مبدل دستگاه با پلاستیک یا لاتکس پوشانده شود. اگر زن باردار به لاتکس حساسیت داشته باشد، برخورد این ماده با بدن منجر به واکنش‌های آلرژیک خواهد شد.


مطالب پیشنهادی:

تشخیص و درمان بزرگ شدن کلیه با سونوگرافی

رادیولوژی فیستولوگرافی

مراقبت های قبل و بعد از رادیولوژی سیالوگرافی

Leave a Comment