تشخیص آنوریسم آئورت و بیماری قلب با رادیوگرافی | سونوگرافی پستان اصفهان

بررسی تشخیص آنوریسم آئورت و بیماری قلب با رادیوگرافی

در ادامه این مطلب از سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان تشخیص آنوریسم آئورت و بیماری قلب با رادیوگرافی را مورد بررسی قرار می دهیم. در بدن انسان تعداد زیادی سرخرگ وجود دارد این سرخرگ یا شریان ها (Arteries) عضوی اصلی و حیاتی در بدن انسان می باشند. این شریان ها خون حاوی اکسیژن را از قلب گرفته و به سایر اندام ها و بافت های بدن انسان منتقل می کنند که مهم ترین آنها دو سرخرگ اصلی متصل به قلب با نام های شریان ریوی و سرخرگ آئورت هستند.

برخی از افراد به صورت مادرزادی دارای سرخرگ هایی با دیواره ضعیف هستند که در سنین بالاتر این عارضه باعث بروز بیماری آنوریسم در سرخرگ آئورت می شود. آنوریسم در واقع به معنی گشاد شدن رگ های خونی می باشد که در آن شریان یا رگ های دیواره سرخرگ به اندازه غیر طبیعی متورم می شود در واقع آنوریسم سبب رگ‏ برآمدگی، بزرگ شدن یا بیرون‌زدگی دیواره سرخرگ می شود.

اندام های در معرض آنوریسم

آنوریسم در قسمت های مختلف بدن ممکن است رخ بدهد که معمولاً در آئورت یا سرخرگ هایی که در مغز، پاها، یا دیواره قلب وجود دارد، ایجاد می‌شود. آنوریسمی که در شریان اصلی قلب اتفاق می‌افتد که آنوریسم آئورت یا قلبی نامیده می شود. از آنجایی که رگ‌های بزرگ نزدیک قلب (آئورت و شریان ریوی) در رادیوگرافی قفسه سینه قابل مشاهده است، می تواند آنوریسم آئورت، دیگر مشکلات عروق خونی یا بیماری‌های قلبی مادرزادی را مشخص کند. رادیولوژی قفسه سینه یکی از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین روش‌های تشخیصی است. این روش علاوه بر اینکه غیر تهاجمی، مقرون به صرفه و سهل‌الوصول است، می‌تواند اطلاعات مفیدی راجع به وضعیت بالینی بیمار در اختیار کادر پزشکی قرار دهد. در این تصویربرداری، با استفاده از اشعه ایکس، عکس‌هایی از قلب و عروق خونی بر روی فیلم رادیولوژی و یا بر روی رایانه به صورت دیجیتالی تهیه می‌شود.

علائم آنوریسم قلبی

برآمدگی یا آنوریسم هایی که در شریان عضله قلب مانند شریان آئورت ایجاد می شود، علائم و نشانه هایی دارد. از جمله علائم آنوریسم قلبی عبارتند از:

  • احساس درد و خستگی در قفسه سینه
  • حساسیت به لمس
  • ایجاد مشکلات تنفسی
  • بروز سرفه یا مشاهده گرفتگی صدا
  • احساس درد در پشت، فک و گردن
  • احساس درد بسیار شدید در قفسه سینه در صورت پاره شدن آنوریسم قلبی

عوارض آنوریسم آئورت

اگر آنوریسم بیش از اندازه رشد کند می تواند سبب خونریزی بسیار خطرناک و شدید و حتی در مواردی موجب مرگ شود.

کاربردهای رادیوگرافی قفسه سینه | سونوگرافی پستان اصفهان

رادیوگرافی آنوریسم آئورت

در طول فرآیند، بدن شما بین یک دستگاهی که اشعه ایکس تولید می‌کند و یک صفحه که تصاویر را به صورت دیجیتالی تولید می‌نماید، قرار می‌گیرد. ممکن است از شما بخواهند در موقعیت های مختلف قرار بگیرید تا تصاویر از قسمت های مختلف قفسه سینه گرفته شود. در طول گرفتن تصویر از نمای جلویی بدن، شما در مقابل یک صفحه می‌ایستید، بازوان خود را به سمت بالا می‌برید یا در دو طرف نگه می دارید. تکنسین مربوطه شاید از شما بخواهد یک نفس عمیق بکشید و آن را به مدت چند ثانیه نگه دارید. نگه داشتن نفس پس از استنشاق، به قلب و ریه‌های شما کمک می‌کند در تصویر به صورت واضح دیده شوند.

در طول نمایش جانبی، شما می‌چرخید و یکی از شانه‌های خود را بر روی صفحه می‌گذارید و دست خود را به بالای سر می‌برید. باز هم ممکن است از شما خواسته شود نفس عمیق بکشید و آن را برای چند ثانیه نگه دارید. رادیوگرافی قفسه سینه معمولاً دردی به همراه ندارد. زمانی که تابش از بدن شما عبور می‌کند هیچ حسی نخواهید داشت. اگر نمی‌توانید بایستید، ممکن است به صورت نشسته یا دراز کشیده، مورد آزمایش قرار بگیرید.

اقدامات لازم پیش از رادیوگرافی قفسه سینه

با دستور کادر پزشکی شما باید تماماً و یا بخشی از لباس های بالا تنه خود را دربیاورید و لباس های گان که همان لباس های ساده و بدون هیچ گونه شیء فلزی هستند را برتن کنید. در صورتی که اشیای فلزی با شما باشند در عکس ها مشخص خواهند شد و در نتیجه اختلال ایجاد خواهند کرد. در صورتی که شما باردار هستید حتماً باید این مسئله را به پزشک خود اطلاع بدهید؛ زیرا اشعه ایکس باید با تجویز پزشک برای خانم های باردار انجام شود و ممکن است برای جنین ضرر داشته باشد. عکسبرداری با اشعه X همچون بسیاری از دیگر روش های پزشکی نباید در حین بارداری انجام شود.

عوارض رادیوگرافی قفسه سینه

  • در ان روش، میزان تابش اشعه ایکس بسیار پایین بوده و خطری برای سلامتی به وجود نمی‌آورد.
  • هزینه رادیوگرافی قفسه سینه در منزل
  • این روش تشخیصی از نظر هزینه به عوامل مختلفی از جمله نوع بیمه، نوع تصویربرداری و … بستگی دارد.

مطالب پیشنهادی:

تشخیص و درمان علل بی اختیاری ادرار با سونوگرافی

کاربردهای رادیوگرافی قفسه سینه

تشخیص شکستگی و دررفتگی استخوان شانه با رادیوگرافی

Leave a Comment