بررسی رادیوگرافی بعداز گذاشتن دستگاه تنظیم ضربان قلب مصنوعی
ضربان سازهای مصنوعی قلب، سیستم های الکترونیکی هستند که سعی در جبران نارسایی های قلبی دارند و عملکرد ذاتی قلب را تقلید می کنند. در واقع وقتی قلب عملکرد طبیعی خود را از دست می دهد یا دامنه پتانسیل های تحریک عضلات قلبی ضعیف می شود، این وسیله به طور خودکار به تقویت سیستم الکتریکی ذاتی قلب و کنترل نرخ ضربانات پرداخته یا در مواردی با جایگزین شدن، ضربان قلب نامنظم یا کند را تنظیم می کند. دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب مصنوعی، دفیبریلاتور و کاتتر به قلب شما متصل می شوند تا از ضربان قلب و ریتم آن طبیعی اطمینان حاصل شود. در ادامه این مطلب از سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان رادیوگرافی بعداز گذاشتن دستگاه تنظیم ضربان قلب مصنوعی را مورد بررسی قرار می دهیم.
امروزه شرایط راحتی تری نسبت به گذشته در بسیاری از ابعاد درمانی برای بیماران فراهم شده است. رادیوگرافی یک تخصص در پزشکی است که به تولید تصاویر داخلی بدن می پردازد و از این تصاویر برای تشخیص و برای پیشآگاهی و درمان بیماری ها استفاده می کند. این شاخه از پزشکی تخصصی از تجهیزات و طیف وسیعی از تکنیک ها برای گرفتن تصاویر از داخل بدن استفاده می کنند. رادیوگرافی قفسه سینه معمولاً پس از قرار گرفتن دستگاه ضربان ساز قلب گرفته می شود تا پزشکان مطمئن شوند همه چیز در جای درست قرار گرفته است.
مزایای رادیوگرافی
رادیوگرافی به پزشک این امکان را میدهد که با کمترین عارضهای، به داخل بدن بیمار راه پیدا کند و از آن اطلاعات بگیرد.
تسریع تشخیص بیماریها از یکدیگر:
با گرفتن تنها چند عکس رادیولوژی، پزشک میتواند تشخیص درست بیماری را در فرد بدهد و سریعاً اقدامات درمانی را شروع کند.
صرف کمترین زمان برای تشخیص بیماریها:
پزشک طی مدت کوتاهی و با توجه به عکسهای رادیولوژی و دیگر آزمایشهای بیمار، تصمیم میگیرد که فرد نیاز به جراحی دارد یا خیر. صرف این زمان اندک کاملاً به نفع بیمار است.
افزایش دقت:
ارائه تصویری دقیق از چند نقطه بدن، اطلاعات زیادی را در خصوص عملکرد اندامهای بدن در اختیار پزشک قرار میدهد و قدرت تصمیمگیری او را برای بهتر درمان کردن بیماری بالا میبرد.
روش انجام رادیوگرافی قفسه سینه
در هنگام عکسبرداری، بدن شما بین دوربین اشعه ایکس و دستگاه ضبط کننده اشعه ایکس قرار می گیرد. ممکن است از شما خواسته شود تا در جهت های مختلف قرار بگیرید تا از هر طرف و از جلوی قفسه سینه عکس گرفته شود. در نمای جلو شما مقابل یک صفحه که دارای فیلمهای اشعه ایکس یا دستگاه ضبط کننده دیجیتالی است، می ایستید و دستانتان را بالای سر یا طرفین قرار میدهید و شانهها را به سمت جلو میچرخانید. درطی مدت عکسبرداری نفس عمیق بکشید و برای چند ثانیه نگه دارید. در نمای پهلو، می چرخید و شانه را کنار صفحه قرار می دهید و دست ها را بالای سر می برید و مانند قبل، یک نفس عمیق می کشید و در طول انجام عکسبرداری نفس خود را حبس می کنید.
آمادگی جهت رادیوگرافی قفسه سینه
برای انجام رادیوگرافی قفسه سینه باید تمام و یا بخشی از لباسهای بالا تنه خود را دربیاورید. همراه داشتن اشیاء فلزی مانند زیورآلات، ساعت، عینک و … هنگام انجام رادیوگرافی ممنوع است؛ زیرا موجب ایجاد سایههای اضافی و در نتیجه تفسیر اشتباه تصویر رادیوگرافی خواهد شد. در صورت بارداری حتماً این مسئله را به پزشک خود اطلاع بدهید تا سلامت جنین را در تجویز رادیوگرافی در نظر بگیرد. اگر چه میزان دز اشعه ایکس به کار رفته در این روش تشخیصی، ناچیز و بیخطر است. اما ممکن است تصویربرداری از برخی نواحی که ضرورت کمتری دارد حذف شود و یا لازم باشد از پوشش محافظ سربی بر روی شکم استفاده شود.
تفسیر نتایج رادیوگرافی غیر طبیعی
دفیبریلاتور ، کاتتر، یا سایر دستگاه های پزشکی خارج از موقعیت صحیح خود به نظر می رسند.
عوارض رادیوگرافی
در صورت مواجهه با هرگونه تشعشعی و حتی سطوح پایین تشعشع مورد استفاده در این روش، همواره خطری هر چند اندک برای آسیب به سلولها یا بافتهای بدن وجود دارد. البته خطرات ناشی از اشعه ایکس معمولاً در مقایسه با منافع بالقوه این آزمون بسیار پایین میباشد.
مطالب پیشنهادی:
کاربردهای رادیوگرافی قفسه سینه