سونوگرافی پروستات چیست؟ | سونوگرافی پستان اصفهان

بررسی سونوگرافی پروستات

سونوگرافی پروستات یک آزمایش است که خروجی آن تصویری سیاه و سفید از بافت پروستات با استفاده از پرتوهای صوتی است. این آزمایش به منظور تشخیص هرگونه ناهنجاری ، سرطان یا مشکلات دیگر پروستات انجام می شود. مطلبی که امروز در سایت مرکز رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان برای شما همراهان گردآوری شده است. به بررسی سونوگرافی پروستات خواهیم پرداخت. این آزمایش یکی از روش های تشخیصی دقیق و بی خطر است که در کمتر از یک ساعت انجام می شود و به پزشک اجازه می دهد ناهنجاری های پروستات را قبل از رسیدن به مرحله خطرناک و غیر قابل درمان تشخیص دهد و اقدامات درمانی را در خصوص آن انجام دهد.

کاربردهای سونوگرافی پروستات

سونوگرافی پروستات برای آزمایش غده پروستات و بافت های اطراف آن در مردان انجام می شود. در صورتی که بیمار شرایط زیر را داشته باشد توصیه می شود:

  • سن بیمار بالای چهل سال باشد
  • در معاینات فیزیکی رکتال (مقعدی) ناهنجاری و موارد غیر معمول مشاهده شود.
  • بیمار در معرض ریسک ابتلا به سرطان پروستات قرار داشته باشد.

این مطلب را نیز مطالعه کنید: درمان‌های مورد استفاده بعد از تشخیص قطعی سونوگرافی داپلر واریکوسل

برخی از علائمی که ممکن است پزشک را متقاعد به تجویز آزمایش سونوگرافی پروستات کند عبارتند از:

  • مشکلات در دفع ادرار
  • مشاهده خون در ادرار
  • وجود توده ها و بافت های اضافه در اطراف ناحیه مقعد
  • نتایج غیر معمول در آزمایشات خون یا ادرار
  • کاهش تعداد اسپرم ها در نتیجه آزمایشات باروری در مردان

علاوه بر این ، می تواند به دکتر برای برداشتن بافت نمونه، یا بیوپسی از پروستات کمک کند.

سونوگرافی پروستات چیست؟ | سونوگرافی پستان اصفهان

آمادگی برای انجام سونوگرافی پروستات

برای انجام تصویربرداری پروستات عموماً کار خاصی لازم نیست انجام شود و این آزمایش ظرف مدت کمتر از نیم ساعت در مراکز معتبری که تجهیزات لازم برای انجام این سونوگرافی را دارند انجام می شود. به طور کلی، دستورالعمل های زیر برای کسب نتیجه بهتر از آزمایش سونوگرافی پروستات وجود دارد:

  1. چند ساعت قبل از انجام آزمایش غذا نخورید. ترجیح بر این است که ناشتا باشید.
  2. از داروهای ملین یا شیاف برای پاکسازی روده ها قبل از آزمایش استفاده کنید.
  3. از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا آسپرین تا یک هفته قبل از انجام آزمایش خود داری کنید خصوصاً اگر در طول انجام سونوگرافی، نیاز به نمونه برداری بیوپسی از بافت پروستات باشد.
  4. ممکن است برای حفظ آرامش در طول انجام سونوگرافی پروستات، پزشکتان داروهای آرام بخش مانند لورازپام تجویز کند.
  5. ترجیحاً یک همراه با خود به مرکز سونوگرافی ببرید تا در صورت مصرف داروهای آرام بخش بتواند شما را به منزل برساند.

نحوه انجام سونوگرافی پروستات

پس از مراجعه به مرکز سونوگرافی ، متخصص رادیولوژی و سونوگرافی از شما می خواهد لباس خود را عوض کنید و گان مخصوص پزشکی بپوشید. سپس، به پشت روی تخت سونوگرافی دراز کشیده و پاهای خود را در موقعیت مناسب قرار می دهید.
برای انجام سونوگرافی ترنس رکتال یا مقعدی (TRUS) ، سونوگرافیست مبدل دستگاه سونوگرافی را با یک لایه لاتکس پوشانده و با کمک ژل مخصوص آن را وارد مقعد می کند و به آرامی در زوایای مختلف حرکت می دهد تا تصویری واضح از بافت پروستات و اطراف آن به دست آید. برای انجام بیوپسی در حین سونوگرافی، یک نیدل به همراه مبدل سونوگرافی وارد مقعد می شود تا نمونه برداری از بافت مورد نظر انجام گیرد.
در طول انجام سونوگرافی ترنس رکتال ممکن است بیمار به دلیل سردی ژل سونوگرافی و ورود مبدل به مقعد اندکی احساس ناراحتی کند که امری طبیعی است. برای کاهش احساس درد و ناراحتی، ممکن است متخصص سونوگرافی از داروهای بی حسی موضعی یا آرام بخش استفاده کند.

پس از انجام سونوگرافی پروستات

پس از انجام سونوگرافی ، ممکن است برای چند روز مقداری از ناحیه مقعد احساس ناراحتی کنید که کاملاً طبیعی است. برای جلوگیری از عفونت، ممکن است پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز کند. در برخی موارد پزشک یا تکنسین سونوگرافی از شما می خواهد برای دریافت نتیجه سونوگرافی در مرکز بمانید. بسته به اینکه در چه مرکزی آزمایش سونوگرافی پروستات خود را انجام می دهید، نتیجه آزمایش شما می تواند ظرف مدت یک روز الی دو هفته حاضر شود.

میزان دقت سونوگرافی پروستات

انجام تصویر برداری از پروستات از روش های تصویر برداری که با استفاده از اشعه ایکس انجام می شوند (مانند سی تی اسکن) دقیق تر است زیرا سونوگرافی امکان دریافت تصاویر به صورت لحظه ای و در تمام زوایا را فراهم می کند. علاوه بر این، تصویر برداری سونوگرافی به طور کلی برای تشخیص ناهنجاری ها در بافت های نرم تر و غیر استخوانی دقیق تر از اشعه ایکس است و زمان کمتری برای آماده شدن نتایج نیاز است.

Leave a Comment