انواع توده های خوش خیم پستان | سونوگرافی پستان اصفهان

بیماری های خوش خیم پستان

توده های پستانی یکی از علل اصلی نگرانی بانوان در طول زندگی است .

این توده ها ممکن است به دلایل متعددی ایجاد شوند . خوش بختانه اغلب این توده ها ماهیت سرطانی ندارند و قابل درمان هستند . تنها 20 درصد ازکل توده های پستانی ممکن است سرطانی باشند . تشخیص نوع توده پستانی تنها توسط پزشک و با استفاده از انجام معاینات فیزیکی ، سونوگرافی پستان و ماموگرافی قابل انجام است . با این که بیماری های خوش خیم پستان ، سرطانی نیستند اما می توانند احتمال بروز سرطان پستان را در نهایت افزایش دهند .

 

در کل ، بیماری های خوش خیم پستان از لحاظ احتمال بروز سرطان پستان در سه گروه زیر قرار می گیرند :

  1. بدون ریسک
  2. با ریسک جزئی
  3. با ریسک متوسط

در صورتی که احتمال بروز سرطان پستان متوسط باشد ، توصیه می شود به طور مرتب نسبت به انجام تست های غربالگری ماموگرافی و یا دیگر تست های تصویربرداری مانند اولتراسوند اقدام شود .

تشخیص بیماری های خوش خیم پستان | سونوگرافی پستان اصفهان

| اینستاگرام رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان |

انواع توده های خوش خیم پستان

توده های خوش خیم دارای انواع مختلفی می باشند که عبارت است از :

  • فیبرو آدنوم ها :

یکی از شایع ترین توده های خوش خیم پستان هستند که اغلب در خانم های بین سنین 20 تا35 دیده می شود اما در نوجوانان نیز ممکن است دیده شود . به وجود آمدن فیبروآدنوم ها قبل از سن 25 سالگی بسیار شایع تر است. اگرفیبروآدنوم ها به صورت دقیق تشخیص داده شوند ، قابل پیشگیری هستند. اما اگر توده رو به پیشرفت و رشد باشد ، اقدام درمانی جراحی مورد نیاز است .

  • توده های فیبروکیستیک :

بیماری فیبروکیستیک پستان که شایع ترین ضایعه پستان و شایع ترین یافته در سونوگرافی سینه می باشد به کیست های متعدد و تغییرات فیبروزی در بافت سینه اشاره دارد که در اثر تحلیل طبیعی بافت پستان بوجود می آید . این کیست ها معمولا میکروسکوپی و غیرقابل لمس بوده و در 40 درصد خانم ها ایجاد می شوند . تغییرات فیبروکیستیک به صورت دوطرفه و خوش خیم بوده ، در خانم های 55 – 35 ساله شایع تر است اما در سنین دیگر هم ممکن است دیده شود . اگر چه سینه های فیبروکیستیک خطرناک نیست ، این شرایط می تواند تشخیص سرطان پستان را مشکل تر کند . اما درصورت رد شدن بدخیمی ، اهمیت چندانی ندارد و تنها به دلیل علائم آزاردهنده و نگرانی بیمار نیاز به درمان دارد .

  • کیست های ساده پستان :

از شایع ترین بیماری های خوش خیم پستان ، کیست های ساده می باشند که شیوع آن در جوانان بیشتر است . در صورتی که توده قابل لمس و دردناک باشد تنها با یک سوزن کوچک اقدام به تخلیه کیست های پستان می نماییم و اگر این توده های قابل لمس علی رغم تخلیه توسط سوزن ، مجدد ایجاد شوند با روشی به نام ماموتومی این کیست ها را خارج می کنیم . لازم به ذکر است این نوع توده ها هیچ مشکلی را ایجاد نخواهند کرد .

در این گونه موارد نیازی به جراحی نخواهد بود زیرا جراحی یک روش درمانی تهاجمی به شمار می آید و این روش ضرورتی ندارد . اما اگر کیست ساده نباشد و توده یا مایعی در جداره آن وجود داشته باشد ، که این مایع غیر شفاف باشد ، در چنین شرایطی روش های مختلفی برای درمان استفاده می شود . بدین شکل که از تحت نظر گرفتن بیمار آغاز می گردد و تا نمونه برداری پستان و جراحی های متفاوت برای درمان بیماری اقدامات لازم طی می شود. لذا کیست های ساده به طور کلی از کیست های کمپلیکه و کمپلکس جدا می گردد .

 


مطالب مرتبط:

انواع سرطان سینه بدخیم

الاستوگرافی تیروئید و تشخیص سرطان

لزوم استفاده از سونوگرافی پستان

سونوگرافی بهترین روش تشخیص بیماری های تروفوبلاستیک بارداری

Leave a Comment