لزوم استفاده از سونوگرافی پستان
سونوگرافی پستان در چه مواردی انجام میشود؟
سونوگرافی پستان یک آزمون پزشکی غیرتهاجمی است که به پزشکان در تشخیص و درمان مشکل احتمالی کمک میکند. البته نوعی دیگر از سونوگرافی نیز تحت عنوان سونوگرافی داپلر وجود دارد که به بررسی حرکت خون در داخل اندام خواهد پرداخت. برای مثال ممکن است در زمان سونوگرافی پستان، متخصص بنا به درخواست پزشک، برای بررسی نحوه حرکت خون در رگها از این روش نیز استفاده نماید. داشتن اطلاعات کافی در مواردی همچون در جریان بودن خون در تودههای پستان میتواند به پزشک شما، دید دقیقتری در مورد وضعیت پستان بدهد.
سونوگرافی پستان بهمنظور چکاب سالیانه و یا تکمیل تشخیص اولیه پزشک در موارد مشکوک به سرطان پستان، مورد استفاده قرار میگیرد. اگر مورد غیرطبیعی و توده در ماموگرافی دیده شود و یا لمس گردد؛ سونوگرافی بهترین روش برای تشخیص میباشد که آیا توده (مثل فیبروآدنوم خوش خیم یا توده سرطانی ) سفت است یا حاوی مایع (مثل کیست خوش خیم).
خانمهایی که زیر 30 سال میباشند؛ معمولاً پزشکان بهمنظور ارزیابی توده قابل لمس پستان انجام سونوگرافی را به ماموگرافی ترجیح میدهند. در خانمهای جوان به دلیل متراکم بودن بافت پستانی و غدد شیری، ماموگرافی چندان ارزش تشخیصی ندارد. اکثر تودهها در خانمهای جوان کیستهای خوش خیم و یا تجمعی از بافت غدهای نرمال میباشد. انجام سونوگرافی سینه به آمادهسازی خاصی احتیاج نخواهد داشت و درواقع در زمان مراجعه به این مرکز برای تصویربرداری مذکور تنها باید در زمان تعیینشده و بهموقع در بخش موردنظر حاضر شوید.
| اینستاگرام رادیولوژی سرو سونوگرافی پستان اصفهان |
لزوم استفاده از سونوگرافی پستان
این نوع از تصویربرداری التراسوند میتواند بهواسطه عدم نیاز به استفاده از اشعهی مضر و استفاده از امواج صوتی، خطر آسیب به جنین در صورت بارداری و خطر سرطانزایی بهواسطه قرار گرفتن بیشازحد در مقابل اشعه ایکس را کاهش دهد و مزایای زیر را نیز به همراه داشته باشد:
- استفاده در افراد جوانتر که به دلیل تراکم بافت سینه نمیتوانند از ماموگرافی استفاده کنند.
- این روش میتواند اندازه دقیقتر توده را با خطای بسیار کم مشخص نماید.
- با استفاده از این روش میتوان به نوع توده نیز پی برد.
- این نوع از سونوگرافی احتمال خطای کمی دارد و بسیار کمخطر است.
مطالب پیشنهادی: