آمادگی لازم قبل از انجام سونوگرافی

آمادگی های لازم قبل از انجام تصویربرداری سونوگرافی را بشناسید !

آمادگی قبل از انجام سونوگرافی موضوع مهمی می باشد . برخی از مهمترین آمادگی های لازم قبل از انجام سونوگرافی که حتما باید به آن توجه کنید، به شرح زیر می باشد :

  1.  در مواردی که نیاز به پر بودن مثانه است ، چند لیوان آب و یا چای میل بفرمایید و مثانه خود را تخلیه نفرمایید . طوری زمان بندی نمایید که در صورت معطلی کوتاه نیم ساعته دچار فشار مثانه و ناراحتی نشوید .
  2. برای نوشیدن مایعات هرگز نوشیدنی های گازدار را انتخاب نفرمایید . چون گاز داخل معده مانع دید مناسب احشاء شکمی خواهد شد .
  3. در انتخاب مایع مناسب برای نوشیدن به وجود بیماری های زمینه ای همچون دیابت و فشار خون دقت نمایید . نوشیدنی های شیرین در بیماران دیابتی و نوشیدنی های حاوی نمک چون دوغ در بیماران دچار فشار خون ممنوع است .خوردن مایعات (غیرچرب) بلامانع و در برخی موارد ضروری است.
  4. در مواردی که ناشتایی به همراه مثانه پر توصیه می شود ، از نوشیدن مایعات چرب مانند شیر و دوغ پرهیز نمایید . چون این مایعات با تحریک میزان ترشح صفرا مانع بررسی کیسه صفرا خواهد شد .
  5. در مواردی که ناشتایی توصیه می شود، حدود ۶ تا ۸ ساعت غذا میل نفرمایید . بهتر است در وعده غذایی قبل از شروع دوره ناشتایی ، از مصرف غذاهای نفاخ و سنگین پرهیز شود .
  6. در موارد توصیه به ناشتایی ، مصرف داروهای بیمار به هیچ وجه ترک نشود .
  7. وجود مو (در حد متعارف) بر روی پوست محل سونوگرافی مانعی محسوب نمی شود ، ولی در صورت وجود موی زیاد بهتر است در صورت امکان ، تراشیدن مو صورت پذیرد که در بهبود کیفیت تصاویر سونوگرافی کمک کننده خواهد بود .

 

آمادگی های لازم برای انجام سونوگرافی خاص

 

نوع سونوگرافی آمادگی لازم
سونوگرافی کلیه ها ، مثانه، مجاری ادرای و پروستات مثانه پر
رحم و ضمائم و تخمدان ها مثانه پر
بارداری سه ماهه اول مثانه پر
بارداری و غربالگری اول و NT مثانه نیمه پر _ ناشتا نباشد
بارداری و بیوفیزیکال پروفایل خوردن مایعات شیرین ( توجه:در صورت وجود دیابت ،در بارداری نباید مایعات شیرین مصرف شود)
کبد و کیسه صفرا و مجاری صفراوی و شکم ناشتایی
کالر داپلر عروق کلیوی و عروق شکمی ناشتایی

 

سایر نکات برای آمادگی قبل از انجام سونوگرافی

ممکن است برای سونوگرافی همه لباس ها و جواهرآلات ناحیه مورد بررسی در آورده شوند و یا ممکن است در طول آزمون به شما گان (لباس بیمار) داده شود.

اگر شما در طول دو روز گذشته ، آزمون باریوم انما و یا سریوگرافی و یا ترانزیت روده باریک داشته اید، به پزشکتان اطلاع دهید، چون باریوم باقیمانده در روده ها باعث مزاحمت در تصویربرداری سونوگرافی شکمی شود .

سایر آمادگی های شکمی بستگی به ناحیه مورد آزمون دارد.

برای سونوگرافی کبد، کیسه صفرا، طحال و پانکراس از شما تقاضا می شود یک روز قبل از آزمون از خوردن غذای چرب خودداری فرمایید وبه مدت ۱۲ ساعت ناشتا باشید.

برای سونوگرافی کلیه ها از شما خواسته می شود که ۴ تا ۶ لیوان آب یک ساعت قبل از آزمون برای پر کردن مثانه بنوشید و برای جلوگیری از تولید گاز شکمی به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا بمانید .

برای سونوگرافی از آئورت لازم است ۸ تا ۱۲ ساعت قبل از سونوگرافی چیزی نخورید .

چگونه باید کودک خود را برای سونوگرافی آماده کنم ؟

"<yoastmark

اگر از این دستورالعمل ها، قبل از انجام سونوگرافی کودکان و نوزادان ، پیروی نکنید، از فرزند شما معاینه صورت نمی گیرد. از جمله مهمترین سونوگرافی های تخصصی برای کودکان، سونوگرافی شکم ، لگن و کلیه است .

سونوگرافی شکم کودکان :

سن فرزند شما

مدت زمان ناشتایی

۰ – ۲ سال

۲ ساعت – برای دو ساعت قبل از انجام معاینه تغذیه ای صورت نگیرد.

۳ – ۴ سال

۳ ساعت – برای سه ساعت قبل از انجام معیانه، هیچ خوردنی یا نوشیدنی میل نکنند.

بیش از ۴ سال

۴ ساعت – برای چهار ساعت قبل از انجام معیانه، هیچ خوردنی یا نوشیدنی مصرف نکند و آخرین وعده غذایی باید یک وعده غذایی کم چرب باشد.

سونوگرافی کلیه کودکان :

به طور کلی برای سونوگرافی کلیه های کودکان هیچ آماده سازی لازم نیست . با این حال ، اگر خون در ادرار مشاهده شده است  نیاز به بررسی مثانه و یا قسمت پایین حالب می باشد ( که البته در اغلب موارد چنین بررسی در کنار ارزیابی کلیه ها لازم است) . در این زمان نیاز است که مثانه کودک شما پر باشد .

برای این کار کودک شما نباید قبل از انجام معاینه ، مثانه اش را خالی کند . مصرف آب بیش از حد خود مانع تشخیص برخی از مشکلات می گردد .

لذا نوشیدن حداکثر یک لیوان آب کافی خواهد بود . مصرف آب زیاد جهت پر کردن کامل مثانه معمولا در بررسی احشا لگنی (مخصوصا دختران) لازم است که در جدول مربوطه در بالا قابل مشاهده است .

 

سونوگرافی لگن کودکان :

 

سن فرزند شما آماده سازی
کودکان کمتر از ۳ سال کودک را به نوشیدن آب ، یک ساعت تا ۴۵ دقیقه قبل از معاینه تشویق کنید.
کودکان بیشتر از ۳ سال کودک شما دو تا سه لیوان آب ، یک ساعت قبل از معاینه بنوشد.

Leave a Comment