دستگاه تصویربرداری الاستوگرافی
یکی از دستگاههای تصویربرداری و سونوگرافی که می تواند به تشخیص دقیقتر و بهتر توده های سرطانی و توده های خوش خیم مناطق مختلف بدن بپردازد الاستوگرافی و یا اسکن الاستو است .
ممکن است تا کنون برای شما هم پیش آمده باشد که دکتر و متخصصی که به او مراجعه کرده اید این تست را برایتان تجویز کرده باشد و این سوال برایتان پیش آمده باشد که اسکن الاستو چگونه کار می کند و برای چه مواقعی تجویز می شود، در این تاپیک سعی کردیم تا توضیح مختصر و مفیدی راجع به این اسکن به شما بدهیم.
همچنین کاربرد الاستوگرافی تیروئید در تشخیص سرطان و اسکن الاستو در سرطان سینه و کبد بیان شده است، الاستوگرافی روشی نوین و بسیار کاربردی است که در کنار روشهای کم تهاجمی در درمان توده های بدخیم و خوش خیم مناطق مختلف بدن از جمله توده های تیروئید به کار گرفته می شود .
مطالعه کنید : آزمایش های تشخیصی بیماری های پستان
- الاستوگرافی سینه
تکنیک اسکن الاستو
تکنیکی که در الاستوگرافی (اسکن الاستو) مطرح می شود بر اساس تعیین برخی از خواص مکانیکی در بافت پایه ریزی شده، در این روش بافت ها و میزان بافت توده بررسی می شوند و بدون آنکه نیازی به بیوپسی و نمونه برداری باشد متوجه وجود توده های خوش خیم و یا بدخیم و سرطانی در سینه می شوند،Magnetic Resonance Elastography (MRE) نامی است که برای تکنیک الاستوگرافی در نظر گرفته شده است، دو ویژگی مهمی که در این سونوگرافی خاص تشخیصی در نظر گرفته شده است اندازه و میزان سفتی در لحظه انجام آن است.
اندازه توده : به دلیل خاصیت دسموپلاستی تومورها، ضایعات سخت با کاهش الاستیسیته (خاصیت کشسانی) و کشش در الاستوگرافی بزرگتر از حالت سونوگرافی نمایان می شوند، به این ترتیب متخصص رادیولوژی با محاسبه اختلاف بین اندازه تومور در این روشها می تواند نسبت بین آنها را محاسبه کند و اگر این نسبت بالای ۱.۳۱ باشد، توده بدخیم درنظر گرفته می شود.
سختی بافت : میزان و توزیع بافت موجود در توده به عنوان معیاری برای سنجش سختی در نظر گرفته می شود، توده های بدخیم نسبت به توده های خوش خیم سفت تر و با تراکم بالاتر هستند.
بیوپسی پستان را بشناسید !!!